Workshops / Cursussen


‘Ons innerlijk landschap’

2019 – Workshop

Op verkenning in het gebied van de Felt Sense

In ons innerlijk landschap kunnen we van alles beleven.
We maken ons los van de dagelijkse beslommeringen en gaan behoedzaam op pad. Opmerkzaam, nieuwsgierig en met een open hart.
Het is een schemerig gebied, wild en onvoorspelbaar. Alles wat er leeft heeft eigen wetten, gedragingen en behoeften. Er stroomt dag en nacht een brede rivier, vol met ervaringen, gevoelens en gedachten.
We nemen een pauze aan de oever van deze rivier. Onze ogen wennen langzaam aan het gedempte licht, de wirwar van geluiden, kleuren en vormen. Al onze zintuigen staan op scherp.

We betreden het gebied van de Felt Sense en houden onze aandacht gericht op ons lichaam.* In eerste instantie merken we vage of subtiele signalen. Pas als we de tijd nemen om hier bij stil te staan, aandachtig te luisteren, voelen of kijken, wordt duidelijk dat deze gewaarwordingen ons kunnen leiden naar betekenisvolle informatie.
Soms zijn er meteen duidelijke emoties. Ook deze kunnen we simpelweg even gezelschap houden om zo de dieperliggende behoeften boven water te krijgen.

Vertrouwd raken met dit gebied werkt bemoedigend.

We komen in contact met onze eigen bron van inspiratie, veerkracht en creativiteit. We worden ons bewust van wat er speelt in ons leven.
Het gebied van de Felt Sense is onze Common Ground (gedeelde grond), waar we ervaren hoezeer we verbonden zijn met elkaar en de wereld om ons heen.  In deze workshop reik ik je een aantal instrumenten aan, waarmee jij zelf goed voorbereid op verkenning kunt.

* De term Felt Sense komt van Eugene Gendlin (1926-2017)

Kijk in mijn blog voor actuele data